Anasayfa / Sektörel / Duyurular / / Ukrayna'daki Taşımacılarımızın Türkiye'ye Alternatif Güzergahlardan
Dönebilmesi İçin Geçiş Belgelerinde Yapılan Düzenlemeler

Ukrayna'daki Taşımacılarımızın Türkiye'ye Alternatif Güzergahlardan
Dönebilmesi İçin Geçiş Belgelerinde Yapılan Düzenlemeler

Sayı: 2022/128
Tarih: 26.02.2022
Sayın Üyemiz,

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından Ukrayna'da yaşanan son gelişmeler nedeniyle taşımacılarımız hakkında bir duyuru yapılmıştır.

Yapılan duyuruda taşımacılarımızın alternatif güzergahlardan ülkemize dönebilmeleri amacıyla, Ukrayna'ya veya Ukrayna üzerinden taşıma yapan firmalarımızın yurt dışında kalan taşıtlarına 15 Mart 2022 tarihine kadar Macaristan transit/Romanya transit geçiş belgelerinin Bakanlığa başvuruya gerek olmadan doğrudan Dağıtım Ofislerince verilebileceği, Polonya transit ve Bulgaristan transit geçiş belgelerinin de yine Dağıtım Ofislerinden yurt dışı tahsis işlemleri kapsamında doğrudan temin edilebileceği bildirilmiştir.

Duyuruda ayrıca Ukrayna/Belarus üzerinden Rusya'ya varmış olan taşıtlarımızın ise Rusya-Gürcistan güzergahı üzerinden dönebilmeleri için Gürcistan transit geçiş belgelerinin de yurt dışı tahsis işlemleri kapsamında doğrudan temin edilebileceği, Moldova (ikili/transit), Slovakya (ikili/transit) ve Polonya (ikili) geçiş belgelerinin serbestleştirilmiş olduğundan bu taşımalar için ayrıca geçiş belgesine ihtiyaç duyulmadığı belirtilmiştir.

Söz konusu duyuruyu ekte bilgilerinize sunar, işlerinizde başarılar dileriz.
UTİKAD
ULUSLARARASI TAŞIMACILIK VE
LOJİSTİK HİZMET ÜRETENLERİ DERNEĞİ



Alperen GÜLER
Genel Müdür
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr